X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Kişisel Veriler ve Genel Gizlilik Sözleşmesi

AnasayfaKişisel Veriler ve Genel Gizlilik Sözleşmesi

Kişisel Veriler ve Gizlilik Politikası

Kişisel Veriler ve Gizlilik Politikası 05.04.2019 tarihinde güncellenmiştir.

Firmamız sizinle ilgili alınan her bilgiyi saklamayi taahhüt eder. SiberDizayn'ın sağladığı hizmetleri kullanarak siz de sizinle ilgili alınan bilgilerin bu sözleşmede belirtildiği şekilde kullanılmasını kabul ediyorsunuz.

Tunçekinler Tic.Ltd.Şti. (Kısaca “SiberDizayn” olarak anılır.) Kullanıcıların kendisine www.siberdizayn.com.tr adlı web sitesi ("Web Sitesi") veya mobil uygulamaları üzerinden, elektronik ortamda iletilen kişisel verileri, “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ve General Data Protection Regulation (GDPR) açıklanan durumlar dışında, farklı amaçlar için paylaşmayacak, satmayacak veya kullandırmayacaktır.

SiberDizayn, size düzgün bir hizmet verebilmek için gerekli olan en az miktarda bilgiyi sizden talep eder. Bu sözleşmede ne tip islemlerle ne tip bilgiler alındığı açıklanmıştır. Web sitemizi kullanarak bu bilgileri toplama hakkını SiberDizayn'a sunmuş bulunuyorsunuz.

SiberDizayn'ın “Kişisel Veriler ve Gizlilik Politikası” aşağıda verilmiştir.

IP Numaraları: Sistemle ilgili sorunların tanımlanması, web sitesi'nde / mobil uygulamalarda çıkabilecek sorunların ivedilikle giderilebilmesi ve gerektiğinde yasal mercihlere kanun usül ve esaslarına göre bildirim yapılması için SiberDizayn, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel (anonim) bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Anonim Veriler: SiberDizayn tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Web Sitesi / Mobil Uygulama üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler, SiberDizayn ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından (kullanıcının kimliği ifşa edilmeden) anonim olarak çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma, kişiye özel paket / teklifler sunma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.

Başka sitelere bağlantı verilmesi: SiberDizayn, Web Sitesi / Mobil Uygulama dâhilinde başka sitelere link verebilir. SiberDizayn, link vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımaz.

Banka / Kredi Kartı Bilgileri: SiberDizayn, veri iletiminde 256 bit şifreleme algoritması ile bilgi güvenliği sağlayan SSL sertifikası (yeşil bar) kullanmaktadır. Kullanıcıların banka / kredi kartı bilgileri yalnızca satın alma işlemi sırasında banka veya ödeme kuruluşu tarafından kullanılır ve hiçbir şekilde veri tabanında kayıtlı olarak tutulmaz. SiberDizayn kullanıcıların bir sonraki satın alma işlemlerini kolaylaştırması için PCI DSS sertifikalı kurumlar aracılığıyla kart bilgilerinin saklanabileceği bir altyapı sunabilir. PCI DSS standardına sahip ve BDDK tarafından lisanslanan Kart Saklama Hizmetleri sonucunda banka / kredi kartlarında bulunan bilgiler Kimlik Doğrulama (Authentication) ve Yetki (Authoziation) adımlarını kolaylaştırarak, banka / kredi kart sahiplerine güvenli ve kolay bir ödeme aracı kullanma imkânı sağlamaktadır.

Kullanıcı verilerinin açıklanabildiği durumlar: Kullanıcıya ait kişisel veriler, ad-soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik her türlü bilgiyi içermektedir. SiberDizayn, işbu gizlilik politikasında aksi belirtilmedikçe kişisel verilerden herhangi birini SiberDizayn'ın işbirliği içinde olduğu ve bağlı şirketler hariç diğer üçüncü kişilere açıklamayacaktır. Aşağıda belirtilen durumlarda SiberDizayn, işbu gizlilik politikası hükümleri dışına çıkarak kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar;

Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vb. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulmasının;

SiberDizayn'ın kullanıcılarla akdettiği sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmasının;

Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesinin ve Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerdir.

SiberDizayn, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

Çerezlerin (cookie) durumu: SiberDizayn, kullanıcılar ve kullanıcıların Web Sitesi'ni kullanımı hakkındaki bilgileri, kendisi veya 3. partiler tarafından hazırlanan teknik bir iletişim dosyasını (Kurabiye-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir web sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası, kullanıcının oturum bilgilerini, parolasını ve tercihlerini saklayarak oturumun açık kalmasını sağlar, bir sonraki ziyaretinde kullanıcıyı tanıyarak kullanımı kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, Web Sitesi'ni kaç kişinin kullandığını, bir kişinin Web Sitesi'ni hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya e-postasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

Anket, yarışma ve benzeri hallerde toplanan veriler: SiberDizayn, tarafından Web Sitesi dahilinde düzenlenen periyodik anketlere ve yarışmalara cevap veren kullanıcılardan talep edilen bilgiler, SiberDizayn ve işbirliği içindeki kişiler tarafından bu kullanıcılara doğrudan pazarlama yapmak, istatistiki analiz yapmak ve veri tabanı oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır.

E-bülten gönderimleri ve duyurular: SiberDizayn, kullanıcılarını ekonomik gelişmeler, gündem ve kendi alanları hakkında bilgilendirmek amaçlı haftalık e-bülten gönderimi yapar. Gerekli gördüğü hallerde ya da 3. parti ortaklarıyla anlaşması halinde tanıtım ve bilgilendirme içerikli Kampanya / Teklif / Paket duyuruları gönderebilir. Sistemimiz üzerinde ilk defa hesap oluşturduğunuzda, standart olarak e-posta ve sms iletimlerini kabul etmiş olursunuz. Kullanıcılar bu e-postaların kendilerine ulaşmasını e-postanın alt kısmında açıklandığı üzere, belirtilen linke tıklayarak engelleyebilirler. Ayrıca, kullanıcı panelinizde bunları engelleyici imkanlar yer almaktadır. Herhangi bir zamanda günlük e.mail gönderim listemizden çıkmak isterseniz, gönderdiğimiz e-maillerin alt kısmında bulunan "E-bülten listemizden çıkmak için lütfen tıklayın" linkine tıklayarak e-bülten üyeliğinden tek tıkla kolayca çıkabilirsiniz.

Kişisel Veriler Kanunu hakkında genel bilgilendirme
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 24 Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş, 7 Nisan 2016 tarihli 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi (EU General Data Protection Regulation – GDPR) 25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi (EU General Data Protection Regulation – GDPR) kapsamında veri sorumlusu olarak, siz değerli müşterilerimizin kişisel verilerini kaydedecek, sınıflandıracak, işleyecek, saklayacak, güncelleyecek ve mevzuat kuralları ve vereceğiniz izin verdiği durumlarda 3. Kişilere açıklayabilecek olup, söz konusu yasal düzenleme kapsamında karşılıklı hak ve yükümlülüklerimize ilişkin olarak sizleri bilgilendiriyoruz.

Veri sorumlusu sıfatıyla bilgilendirme
Aşağıda detaylı kurumsal bilgileri yayınlanan SiberDizayn olarak, yukarıda belirtilen kanunlar uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz aşağıda açıklandığı çerçevede; kaydedilecek, saklanacak, güncellenecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda 3. kişilere açıklanabilecek / devredilebilecek, sınıflandırılabilecek ve işlenebilecektir.

Kanun Kapsamında Kişisel Verinin Tanımı
Tarafınıza ait kimlik (ad, soyad, doğum tarihi, TC kimlik numarası vs.), iletişim, ürünlere erişim esnasında kullanılan yöntemlere ilişkin bilgiler (IP, mobil tel markası-modeli, tarayıcı tipi, versiyonu, sosyal medya bilgisi, ekranlar üzerinde gerçekleştirdiği hareketler vb.) gibi sizin belirleyici ya da belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

Kişisel verilerinizin ne şekilde işlenebileceği
6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR uyarınca, şirketimizle paylaştığınız kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen, otomatik olarak, veyahut herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek; mevzuat kapsamında güvenliği ve gizliliği sağlanmak kaydıyla: açıklanarak, aktarılarak, devralınarak, elde edilebilir hâle getirilerek, sınıflandırılarak ya da kullanılmasını engelleyerek, kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızdan işlenebilecektir. Yukarıda belirtilen kanunlar kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları ve hukuki sebepleri

Paylaştığınız kişisel veriler;

  • Müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerin gereklerini, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunulan ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek,
  • Sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerin, satın alımından sonra resmi olarak fatura kesebilmek,
  • Mevzuat gereği ve diğer otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için,

6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR kapsam, usül ve esaslarına uygun olarak işlenecektir. 

Sizlere sunacağımız her türlü ürün ve hizmetlerle ilgili olarak gerçekleştirilecek her türlü iş ve işlemde işlem sahibini ve muhatabını belirlemek üzere kimlik, adres, vergi numarası ve diğer bilgilerinizin kaydedilmesi, elektronik ortamda gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dayanak olacak bilgi ve belgelerin düzenlemesi, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari tüm yetkili mercilerce (mahkemeler, TBB, BDDK, SPK, TCMB, MASAK, BTK gibi) öngörülen bilgi saklama, raporlama ve bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması, SiberDizayn olarak sunulan ve talep edilen başkaca ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve aramızdaki sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi amaçlarıyla işlenecektir.

Kişisel verilerinizin aktarılabileceği üçüncü kişi veya kuruluşlar hakkında bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla, şirketimizle paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar; ana hissedarlarımız, doğrudan veya dolaylı yurt içi / yurt dışı iştiraklerimiz,  ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar olmak üzere, faaliyetlerimizi yürütmek üzere ve/veya Veri İşleyen sıfatı ile hizmet aldığımız, iş birliği yaptığımız, program ortağı kuruluşları, yurtiçi / yurtdışı kuruluşlar ve diğer 3. kişilerdir. 

Ayrıca, Kişisel verileriniz ürün/hizmet karşılaştırma ve başvuru gerçekleştirme konularında hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, program ortağı kurum, kuruluş, bankalara, finas kurumlarına, sağlayıcılara veya firmalara, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız kişi ve kurumlara, müşterilerimize gönderdiğimiz iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz kurumlara ve diğer üçüncü kişilere ilgili işbirliklerimiz çerçevesinde aktarılabilecektir.

Kişisel verilerinizin toplanma şekli

Kişisel verileriniz,

Şirketimizin internet sitesi ve mobil uygulamalarındaki formlar aracılığıyla, ad, soyad, vatandaşlık numarası, pasaport numarası, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi, yaşı, cinsiyeti, mesleği, kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak giriş yapılan sayfalardaki tercihleri, gerçekleştirilen işlemlerin IP kayıtları, tarayıcı tarafından toplanan çerez verileri ile gezinme süre ve detaylarını içeren veriler, konum verileri şeklinde;

Satış ve pazarlama departmanı çalışanlarımız, acentelerimiz, bayilerimiz, kağıt üzerindeki formlar, kartvizitler, dijital pazarlama ve çağrı merkezi gibi kanallarımız aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamdan;

Şirketimiz ile ticari ilişki kurmak, iş başvurusu yapmak, teklif vermek gibi amaçlarla, kartvizit, özgeçmiş (cv), teklif vermek ve sair yollarla kişisel verilerini paylaşan kişilerden alınan, fiziki veya sanal bir ortamda, yüz yüze ya da mesafeli, sözlü veya yazılı ya da elektronik ortamdan;

Ayrıca farklı kanallardan dolaylı yoldan elde edilen, web sitesi, blog, yarışma, anket, oyun, kampanya ve benzeri amaçlı kullanılan (mikro) web sitelerinden ve sosyal medyadan elde edilen veriler, e-bülten okuma veya tıklama hareketleri, kamuya açık veri tabanlarının sunduğu veriler, sosyal medya platformları (Facebook, Twitter, Google, Instagram, Snapchat vs) gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıma açık profil ve verilerden; 
işlenebilmekte ve toplanabilmektedir.

6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR yürürlüğe girmeden önce elde edilen kişisel verileriniz
KVKK’nun yürürlük tarihi olan 7 Nisan 2016 tarihi ve EU General Data Protection Regulation – GDPR  yürürlülük tarihi olan 25 Mayıs 2018’den önce hukuka uygun olarak elde edilmiş olan kişisel verileriniz de bu belgede düzenlenen şart ve koşullara uygun olarak işlenmekte ve muhafaza edilmektedir.

Kişisel verilerin saklanması ve korunması
Kişisel verileriniz, şirketimiz nezdinde yer alan veri tabanında ve sistemlerde, 6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR gereğince gizli olarak saklanacak; yasal zorunluluklar ve bu belgede belirtilen düzenlemeler haricinde hiçbir şekilde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır. Şirketimiz, kişisel verilerinizin barındığı sistemleri ve veri tabanlarını, 6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR gereği kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemekle, yetkisiz kişilerin erişimlerini engellemekle; muhafazalarını sağlamak amacıyla hash, şifreleme, işlem kaydı, erişim yönetimi gibi yazılımsal tedbirleri ve fiziksel güvenlik önlemleri almakla mükelleftir. Kişisel verilerin yasal olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesinin öğrenilmesi halinde durum derhal, yasal düzenlemeye uygun ve yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecektir.

Kişisel veriler, bu bilgileri verme amacı geçerli olduğu sürece saklanacaktır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi, size daha çabuk hizmet verilmesi ve sonraki hizmet taleplerinizin karşılanması amacıyla, bizden aldığınız hizmetten sonra da verileriniz tarafımızdan işlenmeye devam edilecektir. Veriler, yasal sürelere tabi olarak ve yasal merciler ile ilgili kamu otoritelerine raporlama, bilgilendirme amaçları için tutulması veya mevzuat uyarınca daha uzun sürelerle saklanması gerekiyorsa bu sınırlara uyulacaktır. Saklanan, kaydedilen verilerin kaybolmaması, yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve hukuka aykırı kullanımların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri tarafımızca alınacaktır.

Kişisel verilerin güncel ve doğru tutulması
KVKK’nun 4. maddesi uyarınca Şirketimizin kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Şirketimizin yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için Müşterilerimizin doğru ve güncel verilerini paylaşması veya web sitesi / mobil uygulama üzerinden güncellemesi gerekmektedir.

6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR uyarınca kişisel veri sahibinin hakları
Kişisel Veri Sahibi, Şirketimize (veri sorumlusu) başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Tunçekinler Tic.Ltd.Şti., 6698 sayılı KVKK ve EU General Data Protection Regulation – GDPR kapsamında Veri Sorumlusu’dur.

SiberDizayn tarafından atanacak Veri Sorumlusu Temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicilinde ve bu belgenin bulunduğu internet adresinde ilan edilecektir.

Kişisel Veri Sahipleri, sorularını, görüşlerini veya taleplerini iletişim kanallarımızdan herhangi birisine yöneltebilir.

Şirketimiz, iletilen taleplere, gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan verebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Şirketimiz, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

Alınan Bilgiler

Aldığınız hizmete/yaptığınız ödemeye göre şu bilgilerin bazıları veya tamamı sizden talep edilebilir: Adınız ve soyadınız, telefon numaranız, adresiniz, T.C. Kimlik numaranız, e-posta adresiniz. Ayrıca bunlardan başka ek bilgiler/dökümanlar da gerekebilir. Gerektiği taktirde sizden talep edilen bilgileri SiberDizayn'a talep edilen süre içerisinde ulaştırmakla yükümlüsünüz.

Tarafiniza fatura kesilebilmesi ve gerekli durumlarda karşımızda gerçek bir muhatap bulabilmek amacıyla , T.C. kimlik numaranız sistemde saklanmaktadır. T.C. kimlik numaranız, sadece fatura kesilirken ve gerekli durumlarda yasal merciilere sunmak amacıyla kullanılacaktır. Bunların dışındaki kullanımı veya yasal merciiler dışındaki üçüncü şahıslarla paylaşılması söz konusu değildir.

Bilgilerin Kullanılması

SiberDizayn, toplanan bilgileri öncelikli olarak web sitemizi ziyaret etmekteki amacınızı karşılamak için kullanır. Bu bilgilere yetkisiz erişimi sağlamak için bütün gerekli önlemler alınmıştır. Yine de oluşacak olası bir durumda, kayıtlı bilgilerin dağıtılmasından SiberDizayn'ın hiçbir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.

Çerezler

İnternet tarayıcınız, web sitelerinin sizin hesabınızı tanıyabilmeleri için "çerez" adı verilen bilgileri saklama yeteneğine sahiptir. SiberDizayn Web sitesi de bu özelliği kullanır. Bu çerezlerin bilgisayarınıza yüklenmesini engelleyebilirsiniz fakat böyle bir durumda SiberDizayn Web sitesi'nden tam anlamıyla yararlanamazsınız.

Bilgilerin Açığa Çıkması

SiberDizayn Web sitesi uzerinden sizin hakkınızda toplanan bilgiler üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır. Bilgileriniz sizinle iletişime geçmek ve sizi SiberDizayn ile ilgili gelişmelerden haberdar etmek icin kullanılacaktır. SiberDizayn , bilgilerinizi herhangi üçüncü şahıslarla paylaşmaya karar verirse, bu yalnızca sizin izniniz dahilinde olacaktır. Sistemimizde toplanan bilgileri dilediğiniz zaman sildirmekte özgürsünüz. (SiberDizayn'dan hizmet almış ya da almaya devam etmediğiniz sürece).

SiberDizayn , zaman zaman bazi üçüncü şahıslarla birtakım bilgiler paylaşabilir (SiberDizayn Web sitesi'ne kaç kişinin girdigi, kaç adet tamamlanan sipariş olduğu vb..) fakat bu paylaşılan bilgilerin hiçbirisi sizin kimliğinizi açığa çıkaracak bilgiler veya gizliliginizi bozacak bilgiler olmayacaktır. 

Yasal Bilgi Verme

SiberDizayn, gerekli durumlarda yasal merciilerle müşteriye haber vermeksizin müşteri bilgilerini paylaşma hakkına sahiptir. SiberDizayn, yasal merciilerle işbirliği içerisinde olacaktır.

Sözleşme Değişiklikleri

Bu sözleşmedeki her değişiklik, burada görünür olacaktır. SiberDizayn, haber vermeksizin sözleşmeyi değiştirme hakkına sahiptir.

SiberDizayn® Gizlilik İlkeleri Devamı

Bu gizlilik ilkeleri SiberDizayn ® tarafından, SiberDizayn'ın gizlilik konusundaki sorumluluklarının tespiti için hazırlanmıştır. Aşağıdaki maddeler siberdizayn.com.tr web sitesi üzerindeki bilgi toplama ve dağıtımı işlemlerinin kurallarını içermektedir.

SiberDizayn, kullanıcılarının kendi servisleri kanalı ile gönderdikleri, yayınladıkları bilgileri kontrol ve sansür etmemektedir. Kullanıcılar, SiberDizayn servisleri kullanımı esnasında gerçekleştirecekleri aktivitelerin yasal sonuçlarından dolayı kendileri sorumludurlar.

Sitemizin müşteri veri tabanına kayıt formunda kullanıcılarımız, iletişim bilgileri (isim, adres, telefon, e-posta adresi vb) gibi istenilen tüm bilgiler belirtmelidir. Bu formda aldığımız iletişim bilgilerini kullanıcılarımızın işlemleri için alan adı bilgilerinde, acil durumlarda ve faturanızın teslimatında kullanmaktayız. Alınan finansal bilgiler satın alınan ürün ve hizmetlerin bedelinin tahsil edilmesinde ve diğer gerek duyulan durumlarda kullanılacaktır. Kişiye özel bilgiler kullanıcılarımızın sisteme girişlerinde ve diğer gerektiği durumlarda kişinin kimliğinin doğrulanmasında kullanılacaktır. İstatistiki bilgiler ve profil bilgileri ayrıca sitemizin içinde de toplanmaktadır. Bu bilgileri istenilen tüm durumlarda kullanılabilir. Bu bilgiler ziyaretçi hareketlerinin izlenmesi, kişiye özel içerik sağlanması durumlarında kullanılacaktır.

Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. siberdizayn.com.tr web sitemiz diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.

Güvenlik

Sitemizde bilgi kaybını, bilginin izin verilmeyen kullanımını ve izinsiz değiştirilmesini engellemek için firmamızca uygulanan güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu güvenlik önlemleri şunlardır;

1 - SSL Güvenlik Sertifikası ile kredi kartı tahsilatı sayesinde Secure Socket Layer ile şifreli olarak kredi kartı bilginiz ödeme yaptığınız banka ya da ödeme firmasına iletilir.

2 - Kredi kartı numaranız kesinlikle kaydedilmez. Sadece işlem yaptığınız anda kullanılan kart numaranızı biz de bilmeyiz. Sadece siz ve bankamız arasında olan bu işlem bizim sitemiz üzerinden olsa da işlem sırasında kredi kartınız sizin ile bankamız arasında bir sırdır.

3 - Sitemiz dünya standardı olan Linux Server teknolojisi ile çalışmaktadır. Bilinen en son korumalar yüklenmiş ve bir aksiliğe imkan vermemek için devamlı takip edilmektedir.

Düzeltme / Yenileme

Kullanıcılarımız sitemizde kayıtlı olan tüm bilgilerini dilediğinde değiştirme hakkına sahiptir.

 

Kişisel Veri Sahipleri, sorularını, görüşlerini veya taleplerini iletişim kanallarımızdan herhangi birisine yöneltebilir.

Şirketimiz, iletilen taleplere, gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan verebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Şirketimiz, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

 

Çerez Politikası

Çerez Politikası 05.04.2019 tarihinde güncellenmiştir.

Tunçekinler Tic. Ltd. Şti. (SiberDizayn) olarak, sizinle ilgili bilgileri nasıl topladığımız ve kullandığımız hakkında net ve açık olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Şeffaflığı sağlamak adına, bu politika çerezleri nasıl ve ne zaman kullanacağımız hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktadır. Bu çerez politikası, bu politika ile bağlantılı olan veya atıfta bulunarak kapsayan SiberDizayn ürünleri veya hizmetleri için geçerlidir.

SiberDizayn çerezleri kullanıyor mu?

Evet. Gizlilik Politikamızda da tarif edildiği üzere, SiberDizayn'ı kullanan herkesin mümkün olan en iyi deneyime sahip olmasını temin etmek amacıyla çerez ve diğer teknolojileri kullanmaktayız. Çerezler ayrıca hesabınızın güvende tutulmasına yardımcı olur. Hizmetlerimizi ziyaret etmeye veya kullanmaya devam ederek, bu politikada tarif ettiğimiz amaçlar için çerez ve benzeri teknolojilerin kullanılmasını kabul etmektesiniz.

Çerez nedir?

Çerezler, SiberDizayn özelliklerinin ve işlevlerinin çalışmasını sağlayan cihazınıza yerleştirilen küçük bir dosyadır. Örneğin, çerezler cihazınızı tanımlamamıza, SiberDizayn'a ve genel olarak web sitelerimize güvenli bir şekilde erişmenize ve hatta farklı bir cihazdan hesabınıza erişilmeye çalışıldığında bunu bilmemize yardımcı olur. Çerezler ayrıca SiberDizayn'da içerikleri kolayca paylaşmanıza olanak verir ve size uygun içerikleri göstermemize yardımcı olur.

SiberDizayn çerezleri ne zaman yerleştiriyor?

Çerezleri web sitelerimizde (örn. siberdizayn.com.tr ve siberdizayn.net.tr) ve mobil uygulamalarda kullanırız. Bu siteleri ziyaret eden tarayıcılar bizden çerez alır. Eklentilerimizi (örn. SiberDizayn'ın “Paylaş” düğmesini) veya etiketleri barındıran SiberDizayn'a ait olmayan siteleri ziyaret ettiğinizde tarayıcılarınıza çerez yerleştiririz.

SiberDizayn ne tür çerezler kullanıyor?

Kalıcı çerezler ve oturum çerezleri şeklinde iki tür çerez kullanıyoruz. Kalıcı çerez sizi mevcut bir kullanıcı olarak tanımamıza yardımcı olur, böylece tekrar oturum açmaya gerek kalmaksızın SiberDizayn'a dönmek veya hizmetlerimizle etkileşime girmek kolay olur. Oturum açtıktan sonra, kalıcı çerez tarayıcınızda kalır ve sitelerimizden birini veya hizmetlerimizi kullanan ortak sitelerimizden birine geri döndüğünüzde SiberDizayn tarafından okunur. Oturum çerezleri sadece oturum süresince etkin olur (genellikle web sitesine o anda yapılan ziyaret veya tarayıcı oturumu).

Çerezler ne amaçla kullanılırlar?

Çerezler, SiberDizayn'ı ziyaret ettiğinizde sizi tanıma, tercihlerinizi hatırlama ve ayarlarınız ile uyumlu kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma gibi işlemler yapmak için kullanılabilir. Çerezler ayrıca SiberDizayn ile etkileşimlerinizi daha hızlı ve daha güvenli hale getirir. Bunlara ek olarak çerezler, size, SiberDizayn sitesinde ve site dışında içerikler sunmamıza olanak verir.

Kullanım Kategorileri

Açıklama

Kimlik doğrulama

SiberDizayn'da oturum açtığınızda, çerezler size doğru bilgileri sunmamıza ve deneyiminizi kişiselleştirmemize yardımcı olur.

Güvenlik

Güvenlik özelliklerini etkinleştirip desteklemek ve kötü amaçlı etkinlikleri ve Kullanıcı Anlaşması ihlallerini tespit etmek için çerezleri kullanmaktayız.

Tercihler, özellikler ve hizmetler

Çerezler bize hangi dili tercih ettiğinizi ve iletişim tercihlerinizin neler olduğunu bildirirler. SiberDizayn'da formları daha kolay bir şekilde doldurmanıza olanak verir. Ayrıca, eklentilerimizle bağlantılı olarak özellikleri, içgörüleri ve kişiselleştirilmiş içerikleri size sunmamıza olanak verir. Eklentiler hakkında Gizlilik Politikamızda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Performans, Analizler ve Araştırma

Çerezler, sitemizin ve eklentilerin farklı konumlarda nasıl bir performans sergilediğini öğrenmemize yardımcı olur. Ayrıca çerezleri, diğer web sitelerinden, uygulamalardan ve iş bilgisayarınız veya mobil cihazınızdan SiberDizayn'a eriştiğinizde ürün, özellik ve servislerimizi anlamak, geliştirmek ve araştırmak için kullanırız.

 

Do Not Track (DNT) nedir?

DNT, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) gibi düzenleyici kuruluşlar tarafından teşvik edilen bir kavramdır. Buna göre İnternet sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin İnternet kullanıcılarının web sitelerinde kendi çevrimiçi etkinliklerinin izlenmesini kontrol etmesini sağlayan bir mekanizmayı geliştirip uygulaması teşvik edilmektedir. World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) bir DNT teknoloji standardı geliştirmek için sektör grupları, İnternet tarayıcıları, teknoloji şirketleri ve düzenleyiciler ile birlikte çalışmaktadır. Belli bir ilerleme kaydedilmiş olsa da, gelişmeler yavaş ilerlemektedir. Bugüne kadar herhangi bir standart belirlenmemiştir. Benzer şekilde, SiberDizayn genellikle “beni izleme” sinyallerini yanıtlamaz.

Çerezleri kontrol etme

Çoğu tarayıcı, ayar tercihleri ile çerezleri kontrol etmenize olanak sağlar. Bununla birlikte, web sitelerinin çerez yerleştirmesini sınırlarsanız, artık sizin için kişiselleştirilmeyeceğinden genel kullanım deneyiminizi kötüleştirebilirsiniz. Ayrıca, oturum açma bilgileri gibi kişiselleştirilmiş ayarları kaydetmenize izin vermeyebilir.

Çerezlerin düzenlenmesini istemiyor veya kaldırılmasını istiyorsanız ne yapmanız gerekir?

Çerez almak istemiyorsanız, hizmetlerimize erişmek için kullandığınız bilgisayarınız veya diğer cihazlardaki tarayıcı ayarlarını da değiştirebilirsiniz. Eğer tarayıcı ayarlarınızı değiştirmeden SiberDizayn'ı kullanıyorsanız, SiberDizayn web sitesindeki tüm çerezleri almaktan memnun olduğunuzu düşünürüz. Çoğu tarayıcı, SiberDizayn çerezleri dahil olmak üzere çerezleri gözden geçirip silmenizi sağlayacak işlevsellik sunar. Lütfen SiberDizayn sitesinin çerezler olmadan tam anlamıyla çalışmayacağını göz önünde bulundurun.

Hangi çerezlerin yerleştirildiğinin nasıl görüleceği ve bunların nasıl yönetilip silineceği dahil çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, wikipedia.orgwww.allaboutcookies.org veya www.aboutcookies.org sitelerini ziyaret edin.

Diğer faydalı kaynaklar

Tarayıcı üreticileri, kendi ürünlerinde çerezlerin yönetimi ile ilgili yardım sayfaları sunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen aşağıya bakın.

Diğer tarayıcılar için, lütfen tarayıcı üreticinizin sunduğu belgelere bakın.

 

SiberDizayn ® - www.siberdizayn.com.tr

cPanel Juniper Litespeed Cloudlinux Ripe Comodo Visa/Master
ABONE OL
Top